Over ons

Willem

Autorijschool Willem de Boer is in augustus 1983 ontstaan nadat Willem het reeds bestaande autorijschoolbedrijf overnam van zijn vader Frans de Boer.

Dit begon met een paar dagen per week autorijles geven, maar gauw hield hij hier een fulltime baan aan over. Inmiddels heeft Willem duizenden leerlingen succesvol door het praktijkexamen voor de personenauto geloodst, is hij vele anekdotes rijker en heeft hij nog steeds heel veel plezier in zijn vak. 

Geldou

Sinds 1 juli 2021 is ook dochter Geldou bevoegd rijinstructrice. De derde generatie autorijschoolhouder binnen familie de Boer, die kan profiteren van een schat aan kennis en ervaring van heit Willem en pake Frâns. De autorijschool heeft dan ook een nieuwe naam gekregen: Autorijschool Willem & Geldou de Boer.

Geldou is 26 jaar oud en woonachtig in Sneek. Nadat zij met succes de opleidingen pedagogisch medewerker (ROC Friese Poort te Sneek) en maatschappelijk werk en dienstverlening (NHL te Leeuwarden) heeft afgerond, heeft zij met verve de opleiding tot rijinstructrice afgerond.

En dat is een bewuste keuze geweest. De rode draad in haar nog prille, maar nog lang niet voltooide carrière is het werken met mensen. Geldou vindt het fantastisch mensen te begeleiden naar een hoger doel. Met haar ervaring als maatschappelijk werker biedt zij begeleiding op maat. Momenteel combineert zij haar werk in de gehandicaptenzorg met het geven van autorijlessen. Daarnaast is zij als speelster van VC Sneek 1 veel bezig met het beoefenen van haar grote hobby, volleybal.

Nu ze zelfstandig aan de slag mag, heeft zij super veel zin in om leerlingen aan een rijbewijs te helpen. Ze hoopt dat haar leerlingen dat ook hebben!

Heb je vragen, neem gerust contact met Geldou op! 

  

Geschiedenis

Frans de Boer is in 1950 in Workum begonnen met het geven van autorijlessen bij zijn broer Yeme. Tevens was Frans daar werkzaam als taxichauffeur èn monteur. Na een tijdje is hij aan de slag gegaan bij mechanisatiebedrijf Gebr. van den Berg, waar hij melkmachines installeerde en inmelkte. Daarna ging Frans als taxichauffeur en autorijinstructeur aan het werk bij H. v.d. Werf te Bolsward. Toch keerde hij weer terug naar Gebr. van den Berg om daar als monteur aan de slag te gaan. Naast deze baan begon Frans ’s avonds en op zaterdagen met het geven van rijlessen. In de jaren ’70 behaalde hij de voor zijn eigen bedrijf benodigde papieren. Menig Blauwhuister herinnert zich de theorieles in de woonkamer van de familie de Boer nog wel. Als een leerling bij een theorie-overhoring alle vragen goed had, kreeg deze ter beloning ƒ10 van Frans de Boer.